Een SVG bestand gebruiken

Sinds kort heb je als gebruiker bij Timone de mogelijkheid om een SVG bestand als logo in te stellen, en ook om SVG bestanden in je berichten en pagina’s te gebruiken.

Wat is SVG?

SVG staat voor Scalable Vector Graphics. Het is een bestandsformaat, net als JPG, PNG en GIF. Het grote verschil met deze drie formaten is dat SVG een vectorbestand is. In een vectorbestand worden de verhoudingen en afstanden tot allerlei objecten vastgelegd, wat er voor zorgt, dat je het oneindig kan schalen, en het daarmee zijn scherpte behoud. Denk maar eens aan het vergroten van een JPG voorbij de afmetingen van het bestand. Dat wordt korrelig en onscherp. Met SVG is dit uitgesloten, en heb je altijd een scherpe weergave van de afbeelding.

Waarom SVG?

SVG levert scherpere afbeeldingen op, maar ook kleinere afbeeldingen. En dat is goed voor de snelheid van je website.

Hoe werkt het?

Als je een SVG bestand hebt, kan je deze via de upload functie op je website gebruiken. Dit werkt verder net zoals bij PNG, JPG of PDF. Alle huidige browsers ondersteunen SVG, dus begin er vandaag nog mee, of neem contact met ons op als we je moeten helpen.

SVG ondersteuning in browsers

SVG ondersteuning in browsers

Tip

Gebruik een SVG logo, zodat op alle apparaten je logo scherp weergegeven wordt. Stel dit in via Customizer -> Header -> Header logo, en selecteer/upload hier de SVG die je als logo wil instellen.